Zájezd na has. slavnosti do Litoměřic

10.06.2017 06:00

 

Hasičské slavnosti Litoměřice - Celorepublikový sraz hasičstva s výstavou historické hasičské techniky je akce, kterou naše sdružení, spolu s ostatními partnery, pořádá jedenkrát za tři roky. Jedná se o jedinečné setkání hasičů z celé České republiky - ať již vlastní historickou techniku, nebo se přijedou zúčastnit slavnostního nástupu hasičů na litoměřickém náměstí. Slavnosti sestávají z několika částí - výstavy historické a moderní hasičské techniky na výstavišti, slavnostního nástupu a průvodu hasičů na náměstí a celodenního kulturního programu s mnoha doprovodnými akcemi.

Tato původně třídenní, nyní již dvoudenní akce, se již stala největším hasičským svátkem svého druhu v naší zemi. Celorepublikové setkání umožňuje nejen fandům a příznivcům hasičů seznámit se s vývojem hasičství v obcích celé české republiky, poznat výsledky práce a úsilí, se kterým se hasiči věnují záchraně a péči o historickou techniku. Zároveň rozvíjí a udržují tradice, které provázely vývoj společnosti od počátků devatenáctého století.

Akce je podporována Ministerstvem vnitra České republiky, Generálním ředitelstvím HZS ČR a Sdružením hasičů Čech, Moravy a Slezska

 

 Video + fotografie na webu www.pozary.cz